DIY Projektek

Mini mágnes

Feltöltötte: Mezei Tóth Andrea
Kövesd az alkotót saját online felületein is:
4641
egyedi megtekintés
3
Nehézség:
Könnyű

Elkészítési idő:
1 nap

Alapanyagok:
  • egy csepp ékszerragasztó (vizes bázisú)
  • 1 db 25 mm-es üveglencse
  • 1 db 15 mm-es mágneskorong
  • egy csík vastag cellux
  • pár csepp decoupage ragasztó/lakk
  • 1 db fotópapír vagy dekorpapír
  • 1 db olló

A mini hűtőmágnes egy kedves apróság, ami minden hűtőn jól mutat. Könnyű elkészíteni és egyedi ajándékot varázsolni belőle. Az üveglencse különleges hatást kölcsönöz az alárakott képnek, így biztosan feltűnő lesz, akármilyen pici.

Mini mágnes

1. lépés:

Készítsük elő a mintát, amit az üveglencsére fogunk ragasztani. Én számítógéppel szoktam megrajzolni és fotópapírra kinyomtatni, de lehet papíron is rajzolgatni vagy dekorpapírból kivágni egy kész mintát. A lényeg, hogy ne használjunk túl vékony papírt, mert könnyen elázik. Továbbá a mintának bele kell férnie egy 23 mm-es átmérőjű körbe. Erre figyeljünk!

1. lépés

2. lépés:

Ha megvan a választott kép, gondosan ragasszuk le átlátszó ragasztószalaggal. Ez azért kell, hogy az ékszerragasztó még véletlenül se oldja fel a nyomdafestéket. Na meg, biztos, ami biztos! Vigyázzunk, hogy ne maradjon alatta buborék vagy gyűrődés.

2. lépés

3. lépés:

Ezután gondosan körbevágjuk. 22-23 mm-es kör ajánlott a 25 mm-es üveglencséhez, így biztosan nem fog kilógni és ragasztani is könnyebb lesz. Én a körömvágó ollóra esküszöm, de biztos vannak erre profibb eszközök is. Lehet keresgélni!

3. lépés

4. lépés:

Teszünk egy könnycseppnyi ékszerragasztót a kivágott mintánk közepére és egy ügyes mozdulattal rárakjuk az üveglencsére. Lehetőleg ne válasszuk el a lencsét a képtől, ha már rácuppantottuk, mert akkor sok buborék fog keletkezni alatta.

4. lépés

5. lépés:

Kicsit mozgassuk ide-oda a képet finoman, hogy a buborékok eltávozzanak. Ne nyomkodjuk nagyon, mert akkor túl sok ragasztó fog kifolyni a szélén és kevés marad alatta, hogy megtartsa.

Aztán tegyük félre száradni pár percig. Mikor a kép már nem csúszkál az üvegen, akkor egy vizes papírtörlővel letörölhetjük a felesleges ragasztót, ami oldalt kicsordogált. (Ezért jó, hogy vizes bázisú ragasztót használunk amellett, hogy környezetbarát.) Ha van még néhány kósza buborék, azt még kinyomkodhatjuk.

5. lépés

6. lépés:

Aki szuper tartósra szereti csinálni a dolgait (mint én), az még a hátulját lekenheti átlátszó lakkal. Erre decoupage lakkot ajánlok, de valószínűleg bármi jó.

Hagyjuk száradni egy napot, aztán ráragaszthatjuk a mágnest bármilyen általános, erős ragasztóval.

6. lépés

7. lépés:

Ééés kész is! Érdemes áttörölni szemüvegtisztító kendővel, hogy szépen csillogjon. Ha ajándékba adjuk, figyeljünk oda, hogy ez mégis csak üveg, szóval ügyesen csomagoljuk!

Valami nem jött össze? Buborékos maradt? Semmi para! Csak tedd vízbe, áztasd le róla a képet és a ragasztót, és fuss neki újra!

7. lépés

8. lépés:

Rakjuk tele vele a hűtőt! :)

8. lépés
Tetszett ez az ötlet? Még több inspirációért látogass el a weboldalamra: https://www.facebook.com/minimagnesek/
HDIY_TOLTSD_FEL

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.

Hasonló ötletek