Kérjük, hogy olvasd el az alábbi tudnivalókat a helloDIY.hu portál működésével kapcsolatban.
Amennyiben további kérdésed van jelezd nekünk a hello@hellodiy.hu e-mail címen.


Miről szól a helloDIY.hu portál?

A helloDIY.hu közösség célja, hogy igényes, könnyen használható platformot biztosítson a DIY rajongóinak. Releváns megjelenést biztosítunk bloggereknek, szakembereknek, illetve kedvtelésből alkotó felhasználóknak egyaránt.


Hogyan tudok csatlakozni?

Egyszerűen csak regisztrálnod kell, és máris elkezdheted feltölteni saját kreatív ötletedet. Kattints a jobb felső sarokban található CSATLAKOZZ linkre, és regisztrálj fél perc alatt, vagy lépj be facebook fiókoddal.


Milyen előnyökkel jár a regisztráció?

  • Regisztrációt követően tudsz saját ötletet feltölteni. Tippek a feltöltéshez
  • Saját fiókodban testre tudod szabni az oldalon való megjelenésedet. Profilképet tölthetsz fel, és megadhatod közösségi médiafelületeid elérhetőségét is, amennyiben szeretnéd.
  • Beállíthatod a saját fiókodban, hogy milyen hírlevél témák érdekelnek, így értesíteni tudunk a felkerülő új posztokról, hogy ne maradj le semmiről.
  • Kedvenceid közé mentheted a neked tetsző projekteket, hogy később könnyen megtaláld.

Blogger vagyok. Milyen előnyöket kínál számomra az oldal?

Bloggerként igazán hasznos lehet számodra, hogy releváns jelenlétet biztosítunk alkotásaid, weboldalad, közösségi oldalaid számára. Saját fiókodban megadott weboldalcímed, illetve közösségi felületeid automatikusan megjelennek az általad feltöltött projekteknél a Posztfeltöltői adatoknál.
Sőt, a feltöltés során elhelyezheted a feltöltött ötleted saját oldalára mutató linkedet is. Erről bővebben itt olvashatsz.


Eladásra kínált termékeket is feltölthetek az oldalra?

A helloDIY.hu portál célja, hogy elsősorban kreatív, kedvtelésből készített, vagy szakmai DIY jellegű ötleteket töltsenek fel a felhasználók, ezzel inspirálva másokat. Feltölthetesz bármit, amit készítesz, de eladásra ezen az oldalon nincs mód. A saját adataidhoz - melyek megjelennek a feltöltött posztjaidnál, a felhasználói fiókodban - viszont bátran töltsd fel blogod, weboldalad, webshopod, közösségi média linkjeidet, így akinek megtetszenek eladásra is kínált alkotásaid, könnyen felvehetik veled a kapcsolatot.


Hogyan tudok posztot feltölteni?

Regisztrációt/Belépést követően kattints a TÖLTSD FEL gombra, vagy a PROFILOM > Poszt feltöltés/kezelés linkre. 
A megjelenő feltöltő felületen könnyedén, egyszerűen feltöltheted saját alkotásodat lépésenként, leírásokkal, alapanyagokkal, fázisképekkel, vagy akár videóval illusztrálva. 

Tippek a feltöltéshez:

  • Próbálj meg szép, éles képe(ke)t feltölteni a posztodhoz az elkészült ötletről.
  • Lehetőség szerint pontosan add meg a használt alapanyagokat, segítve ezzel a látogatókat.
  • Ha nem is rendelkezel fázisfotókkal igyekezz leírni részletesen, érthetően az elkészítés menetét az egyes lépésekben.

Mit tegyek, ha éppen benne vagyok egy projekben, de még nincs készen?

Lehetőséged van folyamatosan szerkeszteni egy éppen aktuális projektedet, amely még folyamatban van, de még nem fejezted be teljesen, vagy később szeretnéd folytatni a feltöltését. Ekkor a Poszt feltöltés során alul kattints a Mentés Piszkozatként gombra, így elmented magadnak az adott projektet a Piszkozataid közé, melyet folyamatosan szerkeszthetsz, tökéletesíthetsz. Ha úgy érzed elkészültél vele, nyomj a Küldés gombra.


Automatikusan felkerülnek az általam feltöltött posztok?

Nem kerülnek fel automatikusan, érthető okokból. Küldést követően vetünk rá egy pillantást, és amennyiben mindent rendben találunk aktiváljuk. Ez történhet néhány perc alatt is, de elképzelhető, hogy 1-2 órába is telik. Igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt aktiválni a feltöltött alkotásokat.


Tudok szerkeszteni egy már elküldött és aktivált projektet?

Igen, erre van lehetőséged. Amennyiben úgy gondolod, hogy az általad feltöltött projekt kiegészítésre, tökéletesítésre szorul, abban az esetben ezt megteheted a PROFILOM > Poszt feltöltés/kezelés > Korábbi projektjeim menüpontban található listában a megfelelő projekt címére kattintva. Azt azonban vedd figyelembe, hogy a változtatás nem lesz azonnal látható az oldalon, csak aktiválást követően, ami némi időt igénybe vehet. Amíg nem kerül aktiválásra a változtatott poszt, addig a régi fut folyamatosan az oldalon.


Hogyan tudok elmenteni nekem tetsző projekteket?

Ha megtetszik az oldalon valamelyik ötlet, és szeretnéd elmenteni, hogy később megtaláld, akkor kattints az egyes posztoknál található szívecske ikonra, így elmentheted a saját Kedvenceid közé.
Kedvenceidet belépést követően a PROFILOM > Saját fiókom > Kedvencek között találod meg.