DIY Projektek

helloDIY.hu ajánlása
Kíváncsi vagy hogyan érheted el ezt a gyönyörű, természetes rozsda hatást papíron vagy fán? A Pentart vaspaszta, rozsda effekt por és rozsda effekt reagenseivel csodás rozsda hatás érhető el, mely látványosan érvényesül a dobozkára megálmodott barnás, vöröses színkörnyezetben.

Rozsdás hangulatban egy bonbontartó dobozka

Kövesd az alkotót saját online felületein is:
228
egyedi megtekintés
1
Nehézség:
Közepes

Elkészítési idő:
2 óra

Alapanyagok:
  • 1 ovális karton dobozka
  • 1 ovális fa dekorkeret
  • Pentart alapozó
  • Pentart vaspaszta
  • Pentart rozsda effekt por
  • Pentart rozsda effekt reagensek
  • füstfólia
  • füstfólia ragasztó
  • Pentart matt lakk

A következő képsorok bizonyítják, hogy a papír és bizony a fa is képes a rozsdásodásra. Aki pedig kételkedik ebben, alaposan nézze meg a fotókat és olvassa el a megvalósítás lépéseit. Mire végére ér, megvilágosodik, hogy is rozsdásodhat meg egy ovális formájú kartondoboz és egy fa keret vele együtt.

Rozsdás hangulatban egy bonbontartó dobozka

1. lépés:

Alapozóval lefestettem a dobozt és a dekort is.

1. lépés

2. lépés:

Száradás után pedig vaspasztát kevertem össze rozsda effekt porral, majd az így keletkezett egyveleggel lefestettem a doboz oldalát, valamint a fa dekort. Ezt követően pedig következtek a rozsda effekt reagensek. A különböző színű folyadékok indítják el azt a kémiai reakciót, aminek hatására a papír, a fa, a műanyag is képes megrozsdásodni. 

2. lépés

3. lépés:

Mivel csak a dobozka oldalát rozsdásítottam, így a tetejét fekete akrilfestékkel fedtem, majd egy kevés borvöröset is felvittem a felületre foltokban, szivacs ecsettel.

3. lépés

4. lépés:

Száradás után pedig egy indás virágmotívumot ábrázoló - a tobzódás hatását fokozandó - sablont helyeztem a tetőre, majd bekentem füstfólia ragasztóval a mintát.

4. lépés

5. lépés:

Itt látszik a ragasztós minta.

5. lépés

6. lépés:

Miután megszáradt, átlátszóvá vált a minta, ráhelyeztem a füstfóliát és ecsettel finoman rádörzsöltem a domború mintára.

6. lépés

7. lépés:

A doboz tetejének közepére helyeztem a rozsdás dekort, ceruzával megrajzoltam az ovális formát. Decuopage ragasztóval felragasztottam egy bordós, aranyos színezésű szalvétát, amit száradás után bekereteztem a rozsdás dekorkerettel. Természetesen nem gond, ha a keret fed egy-egy részt a füstfóliás indából. Sőt...

A szalvéta mintát és az egész dobozt itt-ott bekentem arany  metálpasztával. Végül az egész felület kezelhető dekor matt lakkal.

7. lépés

8. lépés:

A dobozka barnás, vöröses, rozsdára emlékeztető meleg színeivel remek ajándék lehet, de az ünnepek elmúltával az otthon dísze is lehet. Nem beszélve a benne rejlő csokiról...

8. lépés
Tetszett ez az ötlet? Még több inspirációért látogass el a weboldalamra: http://terkomponalokreativ.blog.hu
HDIY_TOLTSD_FEL

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.

Hasonló ötletek