DIY Projektek

helloDIY.hu ajánlása
Egy pici rajztudás szükségeltetik csak, és remek interaktív játékot készíthetsz a gyerekeknek, akár velük együtt! Izgalmas tevékenység lesz a gyerekeknek,ha szeretik a kézműves elfoglaltságot.

Kavics mese - A kis vakond kertészkedik

Feltöltötte: Barbara Kustanczy
42
egyedi megtekintés
0
Nehézség:
Könnyű

Elkészítési idő:
60 perc

Alapanyagok:
  • Lapos, sima felületű kavicsok
  • Pentart acrylic paint glossy - fényes akrilfesték
  • Lakk

A kavics-mese ötlet nem újkeletű dolog, főként angol területen népszerű, interaktív játék. Boltokban kapható változata szerint pedig kavicsok helyett dobókockákon vannak a képek. Ott a játékszabály az, hogy el kell dobni egyszerre az öt kocát, és ami felül van, abból kell mesét szőni.

Az én játékomban most a kertészkedő Kisvakondot festettem kavicsokra, hogy felelevenítsem azokat a régi szép emlékeket, amelyeket ez a bájos kis rajzfigura idéz fel, aki nemcsak a föld alatti kalandokat kedveli. Kalandjai során megismeri a fenti világ izgalmait és barátokat is szerez.

Kertészkedő felnőtteknek is kitűnő választás, jól mutat teraszon, balkonon, virágcserepekben...

Kavics mese - A kis vakond kertészkedik

1. lépés:

A kavicsokat alapos tisztítás után fehér akrillal lefestjük 2-3 rétegben.
Száradás után megrajzoljuk a mintákat vékony lakkfilccel. A színezéshez használhatunk akrilfestéket vagy színes lakkfilcet, illetve a kettőt vegyesen is.

2. lépés:

Ezután a tartósság érdekében ellátjuk 2 réteg lakkal, így akár dekorációként kültérre helyezett cserépbe is tehetjük az időjárástól függetlenül.

HDIY_TOLTSD_FEL

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.

Hasonló ötletek