DIY Projektek

helloDIY.hu ajánlása
Fogj egy csipszes dobozt és kövesd a leírást, hogy gyönyörű új ruhába öltöztesd azt, amire a gyerekeknek nincs már szükségük. Te még biztosan fel fogod használni bármire, amit rendszerezni szeretnél egy saját, kézzel készült tárolóba.

Henger alakú papírdoboz bevonása scrapbook kartonnal

Feltöltötte: Hosszú-Bardócz Éva
Kövesd az alkotót saját online felületein is:
1011
egyedi megtekintés
5
Nehézség:
Könnyű

Elkészítési idő:
30 perc

Alapanyagok:
  • 1 papírhenger
  • 1 30x30 cm scrapbook karton
  • 1 kétoldalú ragasztó
  • 1 Pentart Express ragasztó

Henger alakú papírdobozok bevonása scrapbook kartonnal, avagy így kap új életet a régi csipszes doboz, többek között.

Henger alakú papírdoboz bevonása scrapbook kartonnal

1. lépés:

Az új év a tiszta lap ideje, amikor az ember igyekszik a dolgait rendbe tenni.
Hogy megvehetnék a boltban ezer tárolót, az nem kérdés, de mennyivel jobb, amikor a háztartásban meglevő holmikat alakítja át az ember!

Igyekezzünk a meglevő lehetőségeinkből kihozni a legtöbbet, legjobbat, hogy harmonikus atmoszférát teremthessünk magunk körül!

Ha egy átlagos, hétköznapi dolgot töltünk meg különleges tartalommal, lélekkel, jelentéssel, nem is fog emlékeztetni egykori önmagára.
Így vettem kézbe ezt a két papír hengert is. Az egyik egy csipszes doboz, átlátszó műanyag fedővel, a másik egy nyers, kraftpapír doboz, amit a fiam már elkezdett kidíszíteni.

A bevonásukhoz egy nagyon látványos Stamperia scrapbook kartont választottam, a rögzítéshez kétoldalú ragasztót és a pentás expressz ragasztót használtam. Ezeken kívül csak egy ollóra volt szükség.

1. lépés

2. lépés:

2. lépés

3. lépés:

A hengeres palást bevonása az viszonylag egyszerű történet, le kell mérni és méretre kell szabni a téglalapot, mind a négy oldalára két oldalú ragasztót tenni és rögzíteni a helyére, utána korrigálni ollóval, ha szükséges.

Ennél egy fokkal nehezebb, de jobban kontrollálható, ha a henger tetejére, aljára kerül egy-egy két oldalú ragasztó csík. A téglatestet nem az elejénél rögzítjük, hanem egy pár centivel beljebb, így van lehetőség az áthelyezésre, és ha rendben van, ráér az ember ragasztani.

A csipszes doboznál nem kell figyelni arra, hogy illeszkedjenek az elemek, de a papírdobozoknál fenn áll az esély, hogy ha a tető alá is teszünk a kartonból, akkor nem fog már rámenni a teteje. Szerencsére ebben az esetben nem volt ilyen gond, de a biztonság kedvéért a tetőnél alulról nem hajtottam át a peremen a papírt, pedig az igényesebb megoldás lett volna.

3. lépés

4. lépés:

A méretet érdemes úgy leszabni, hogy kb 1-1.5 cm-rel szélesebb legyen a papír, alul szebb, ha be van hajtva a fedőlap alá a peremnél.
Ehhez a felragasztás után kb fél centinként a doboz széléig be kell vagdosni és az expressz ragasztóval gondosan rögzíteni a cikkelyeket.
Miután behajtogattuk ezeket és fixen a helyükön is maradtak, a dobozt sablonként használva rajzoljuk körbe a papíron, majd a kivágásnál körben kb 1-1.5 mm-rel beljebb vágjuk ki a kört.
Ezzel azt érjük el, hogy nem lóg túl a lap a peremen, sokkal szebb az átmenet.

4. lépés

5. lépés:

5. lépés

6. lépés:

Ahogy írtam, a csipszes dobozzal nem volt sok munka, az egyszerűbb történet.
A papírdoboznál pedig az a lényeg, hogy befelé nem hajtottam a kartont, hogy ne szoruljon a teteje, egyébként pedig ugyanaz volt a menet a tetejénél is, mint az aljánál.

6. lépés

7. lépés:

Alapvetően mindkét alap olyan, hogy simán lehetett volna festeni, vagy transzferálni is, dekupázsolni, bármire alkalmas. Én kizárólag a papír mintája miatt döntöttem így, de ez egy olyan megoldás, ami kezdőknek is garantált sikerélményt ígér.

7. lépés
Tetszett ez az ötlet? Még több inspirációért látogass el a weboldalamra: https://www.facebook.com/bardoczeva/
HDIY_TOLTSD_FEL

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.

Hasonló ötletek