DIY Projektek

Horgolt méhecske hűtőmágnes

Feltöltötte: Nikolett Kovács
95
megtekintés
0
Nehézség:
Könnyű

Elkészítési idő:
60 perc

Alapanyagok:
  • kevés vastagabb barna és sárga és vékonyabb tojáshéjszínű hímzőfonal
  • 1 db 1 cm-es fagyöngy
  • 1 db 3 cm-es orsó alakú mágnes
  • 3-as és 9-es csipkehorgolótű
  • 1 db gemkapocs

A kedves kis méhecske emlékeztessen rá, hogy milyen fontos dolgokat kell megtenned a héten! Pl. mit kell vásárolnod, milyen csekket kell befizetned, hová kell elmenned. Mágnesezd vele a hűtőszekrényedre, és garantáltan nem fogod elfelejteni!

Horgolt méhecske hűtőmágnes

1. lépés:

Barna fonallal behorgoltam a fagyöngyöt: 4 láncszemből gyűrűt kapcsoltam, melybe 8 rövidpálcát tettem. A következő sorban minden rövidpálcába 2 pálcát horgoltam. Még 4 sort horgoltam egyenesen, a 7. sorban minden második pálcába tettem egy rövidpálcát. Elvágtam a szálat, a kiegyenesített gemkapcsot kettéhajtottam, átfűztem a gyöngyön, és a kezdőszálat is átfűzve a gyöngyön a gemkapocs hajtásába csomóztam.

1. lépés

2. lépés:

Barna fonallal folytattam a horgolást: az első sorban 8, majd 16 pálcával dolgoztam. Ez után sárgával horgoltam egy sort, melyben 20-ra szaporítottam a pálcák számát. Így haladtam egyenesen, 2 sor barna, 1 sor sárga váltakozásával. Belehúztam a mágnest, és a 6. sárga csíkban visszafogyasztottam 16-ra, a következő barna sorban pedig 8-ra.

2. lépés

3. lépés:

Még egy barna sor után elvágtam a szálat, és összehúztam vele a bőséget.

3. lépés

4. lépés:

Elkészítettem a szárnyát: 1. sor: 3 láncszemet horgoltam, majd visszaöltöttem a kezdő láncszembe, és 2 pálcát tettem bele. 2. sor: 3 láncszemet magasítottam, 2 pálcát tettem az előző sor utolsó pálcájába, 3 láncszem, majd az utolsó pálcába 3 pálca. 3. sor: 3 láncszemet magasítottam, 2 pálcát tettem az előző sor utolsó pálcájába, 6 láncszem, majd az utolsó pálcába 3 pálca. 4. sor: 3 láncszemet magasítottam, 2 pálcát tettem az előző sor utolsó pálcájába, 6 láncszem, egy rövidpálcával összefogtam az előző 2 sor láncszemíveit, 6 láncszem, 3 pálca az utolsó pálcába. 5. sor: 3 láncszemet magasítottam, 2 pálcát tettem az előző sor utolsó pálcájába, 1 rövidpálca az ívbe, 6 láncszem, 1 rövidpálca az ívbe, 3 pálca az utolsó pálcába. 6. sor: 3 láncszemet magasítottam, 2 pálcát tettem az előző sor utolsó pálcájába, 3 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca az ívbe, 3 láncszem, 3 pálca az utolsó pálcába. 7. sor: a középen levő egyráhajtásos pálcába 6 kétráhajtásos pálcát, 3 láncszemet és ismét 6 kétráhajtásos pálcát horgoltam.

4. lépés

5. lépés:

Elkészítettem a másik szárnyát is, majd középen összehorgoltam őket, és a méhecske hátára erősítettem.

5. lépés
Tetszett ez az ötlet? Még több inspirációért látogass el a weboldalamra: http://www.kezimunkasuli.hu/2017/08/horgolt-mehecske-hutomagnes.html
HDIY_TOLTSD_FEL

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.

Hasonló ötletek