DIY Magazin

Kreatív ötletek, érdekességek a DIY világból

"Csodaországban semmi sem lehetetlen" - Határtalan kreativitás a Pentart-tal

 

Kőbányáról Amerikáig

Egy elhivatott vegyész 25 évvel ezelőtt nagyot álmodott és csupán 5 fővel elindította vállalkozását, a Pentacolor Kft-t.
A cég elsőként ragasztókkal foglalkozott, majd szépen sorjában megjelentek a hobbi vegyszerek.

Az első festékkeverőgépek még a mai kőbányai raktáráruház egyik helyiségében álltak. Akkor talán még senki sem sejtette, hogy cégünk mára már saját modern kunszentmiklósi gyárában több mint 2000 receptúrával dolgozó, és a világ több mint 40 országába exportáló elismert vállalattá növi ki magát.

A Pentacolor Kft. fő profilja a festékek és hobbi vegyszerek gyártása, emellett forgalmazza a kreatív hobbi iparág egyéb termékeit is. A termékválaszték évről évre folyamatosan bővül, laborunkban – vagy ahogy mi hívjuk, Csodaországban – állandó a fejlesztési munka, vegyészeink kezei közül mindig egy új, izgalmas anyag kerül ki. Legújabb termékeink a mixed-media technika alkalmazására, valamint a most rendkívül népszerű homedekor területeire fókuszálnak. Alapfilozófiánk a kiváló minőség, a rugalmasság és a vevői igények maradéktalan kielégítése. Ezeket az értékeket képviseli saját márkánk, a Pentart is.

Legfőbb célunk, hogy a Pentart termékekkel olyan anyagokat biztosítsunk az alkotók számára, melyekkel határok nélkül kifejezhetik kreativitásukat. Ezt tükrözi szlogenünk is „Manufacturer for creative people” vagyis „a kreatív emberek gyártója”. Éppen ezért nem csupán hagyományos vegyszereket állítunk elő, hanem speciális, úgynevezett effekt anyagokat is, melyekkel izgalmas és különleges felületek és hatások hozhatóak létre.
Ilyenek például a rozsda vagy patina hatás, a tükör effekt, vagy a hő hatására felfúvódó Expand paszta, de említhetnénk a rost tartalmú Fiber pasztát, vagy az átlátszó repedő gélt is. Csodaországban semmi sem lehetetlen.

 

A mércét mindig magasra helyezzük, és ebből sohasem engedünk. Csak kiváló minőségű és ellenőrzött termék hagyhatja el a gyárat. Ennek, valamint innovativitásunknak köszönhetően termékeink a nemzetközi piacokon is megállják a helyüket. Mára már szinte minden európai országba, Oroszországba, Észak- és Dél-Amerikába és a Közel-Keletre is exportálunk.

Olyan termékeket fejlesztünk, amelyek egymással is jól kombinálhatóak, így folyamatosan inspirálják és alkotásra ösztönzik a felhasználókat. Ők képezik egyre népesebb táborát azoknak, akik szívükkel és kezükkel képesek mindig újat alkotni, ezzel pedig bennünket is új fejlesztésekre ösztönöznek. A kreativitás szerencsére kimeríthetetlen, mi pedig minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy termékeink segítségével ezt a kreativitást bárki kihozhassa magából.

 

Mi a véleményed?

“A stílus maga az ember.”
Kérjük, hogy légy kedves, pozitív és építő jellegű.