DIY Magazin

Kreatív ötletek, érdekességek a DIY világból

Repesztés technika üvegen

Repesztés üvegen egy- illetve kétfázisú repesztőlakkal

Most, hogy már tudjuk melyik repesztőt hogyan alkalmazzuk fára, megnézzük üveg felületen hogyan is alakul a műveletek sorrendje.

Színes és eredeti ötletek a Simple Stylish ALKOSS&DÍSZÍTS magazinban

Hogyan változtassuk meg a lakásunk stílusát és leheljünk új életet a régi tárgyakba?

Repesztés technika kétfázisú repesztőlakkokkal

Kétfázisú repesztőlakkok használata

Az előző leckében az egyfázisú repesztőlakk alkalmazásáról volt szó. Azért mondjuk, hogy egyfázisú, mert csak egy lakkot használunk két festékréteg közé. 

Így dobd fel az otthonod néhány darab tapétával! - 10+1 ötlet

Nem kell eldobnod a gyönyörű, de fel nem használt maradék tapétadarabokat. Az alábbi 10+1 kreatív ötlet segítségével tovább szépítheted az otthonodat velük. Némelyikhez elég csupán néhány kis darabka tapéta is, hogy megtalálja az új szerepét a lakásban.

Dekupázs technika 7. lecke - Repesztés technika egyfázisú repesztőlakkal

Egyfázisú repesztőlakk használata

Ismerkedjetek meg közelebbről a repesztés technikával. Tudjátok meg, hogy hogyan használhatjátok az egyfázisú repesztőlakkot, és milyen hatásokat érhettek el vele.

Hullahopp koszorúk - Tavaszi dekoráció

Tavaszi koszorúk, ajtódíszek, dekorációk hullahopp karikából

A gyönyörű, színpompás tavaszi koszorúk szerelmesei örülhetnek, hiszen nagyon divatos és mutatós megoldás, ráadásul rendkívül könnyen elkészíthető tavaszi dekorációk készíthetőek egyszerű hullahopp karikák felhasználásával.

Dekupázs technika kezdőknek 6. lecke - Antikolás fára csiszolással

Az antikolás 2. rész - Csiszolással

10+ különleges kreatív karácsonyi színező gyerekeknek

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mi otthon mindig lelkesen vadásszuk a szépen megrajzolt, egyedi és különleges színezőket a gyerekeknek. Ha nálatok is nagy kedvencek a különböző letölthető és nyomtatható színezők, akkor az alábbiakat biztosan örömmel fogják színezni a kisebbek, de akár nagyobb gyerekeknek is jó választás, hiszen egytől-egyig szuperek.

Kőbányáról Amerikáig

Egy elhivatott vegyész 25 évvel ezelőtt nagyot álmodott és csupán 5 fővel elindította vállalkozását, a Pentacolor Kft-t.
A cég elsőként ragasztókkal foglalkozott, majd szépen sorjában megjelentek a hobbi vegyszerek.

15 kreatív karácsonyfa

Van, aki a klasszikus megoldásokat kedveli, ám olyan is akad, aki inkább szakít a hagyományokkal és a szokásos helyett inkább vicces, vagy a tradícióktól merőben eltérő karácsonyfát állít. 

Dekupázs technika kezdőknek 5. lecke - Antikolás festéssel vagy bitumenes antikoló pasztával

Az antikolás 1. rész

Festéssel vagy bitumenes antikoló pasztával

Kész lettél egy dekupázsolt szépséggel, de szeretnéd még valamivel tovább díszíteni? Ne aggódj, a lehetőségek tárháza végtelen.

5 fenséges ünnepi illat a lakásban

Még jobban esik az ünnepi készülődés, ha közben egész nap csodás illatot varázsolsz az otthonodba. Próbáld ki az alábbi recepteket, és meglátod, úgy fogod érezni magad, mint egy mesés karácsonyi faluban.